Tomatengratin

Tomatengratin

Benodigdheden voor 4 personen:
600 gram tomaten
2 zakjes panklare aardappelgolfjes of plakjes (450 gram per zakje)
zout en peper
2 eieren
1 beker slagroom (125 ml)
2 theelepels italiaanse keukenkruiden
1 teentje knoflook
1 zakje gemalen kaas (150 gram)

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4.

Tomaten schoonmaken, wassen en in plakken snijden.
Aardappelschijfjes en tomatenplakken in laagjes in ovenschaal leggen, iedere laag bestrooien met zout en peper en eindigen met een laagje aardappelschijfjes.
Eieren loskloppen met slagroom en mengen met kruiden, zout en peper.
Knoflook erboven uitpersen.
Roommengsel over aardappels schenken.
Bestrooien met kaas.

Schotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin laten worden