2010

Erg lang geleden… : 22 februari  2010 

Hé kanjer,

Het is wel erg lang geleden dat mama je wat geschreven heeft. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet aan je gedacht hebben.
Er is dan ook verschrikkelijk veel gebeurd.

Op 26 augustus 2009 is je neefje Noah geboren. Een mooi manneke, maar dat heb je natuurlijk al gezien. Tante Sabine heeft het erg goed gedaan, ondanks haar paniekaanvallen. Noah is inmiddels alweer 6 maanden en groeit goed.

We hebben inmiddels ook weer flink verbouwd aan het huis. 2 extra muren gezet, 1 bij papa en mama op de kamer en 1 op zolder. Wat ons flink wat extra ruimte heeft opgeleverd. Ook al is het nog niet helemaal af, het schiet al flink op.

Sinds september 2009 gaat Nylan naar school. Ook naar de Vuurvogel, net zoals jij altijd ging. Hij heeft het reuze naar zijn zin en staat net als jij om kwart voor 8 al te roepen: “gaan we nou?”. Hij vindt juffrouw Femke erg lief en toen juffrouw Femke een tijdje geleden 2 weken ziek was, was het dan ook knudde.
Maar het gaat hartstikke goed met hem. Vanavond hebben we een oudergesprek gehad met de juf en Nylan heeft voor zijn 2 cito-testen 2x een A gehaald. A is het beste, E het slechtste. De toetsen die hij moest doen waren ordenen en taal. Mama en papa zijn dan ook heel trots op hem.
Jij hebt helaas nooit deze testen gedaan, dus we zullen nooit weten hoe jij ze zou hebben gemaakt. Maar ik weet zeker dat jij er ook 2 mooie A’s van had gemaakt.
Nylan is veel rustiger dan in het begin van het schooljaar en stuitert beduidend minder. Maar is nog steeds erg enthousiast en aanwezig.

Nylan heeft sinds een paar weken een schitterend bureau gekregen waar hij zijn (en jouw) Lego op kwijt kan. Hij is er erg blij mee, maar dat heb je vast wel gezien. Hij vindt zijn kamer nu helemaal geweldig.

Mama heeft net na de kerst een vakantie geboekt naar Noord-Frankrijk naar een nieuw park van Center Parcs. Eind augustus gaan we er een week naar toe. Lekker in de bossen en met alle luxe. Mama en papa hopen erg dat we wel kunnen gaan, want eind september wordt je weer grote broer. Als mama’s zwangerschap net zo verloopt als bij jou en Nylan, dan zal de baby pas begin oktober komen, maar ja je weet maar nooit. We zullen moeten afwachten.
Nylan is in ieder geval helemaal blij dat ie een broertje of zusje krijgt. Al hebben we het idee dat ie het nog niet helemaal kan bevatten. Je ziet natuurlijk nu nog niks, dus dat is nogal moeilijk.
10 maart moeten we naar de verloskundige en dan heeft Nylan een studiedag, dus dan kan ie mooi mee en dan kan ie ook mee de echo bekijken. We zullen hem nu nog maar niks vertellen, want dan wordt het alleen maar moeilijker en dan stuitert ie totdat het 10 maart is.
Nylan wil in ieder geval een broertje, een zusje hoeft ie niet. Ach ja, we zullen allemaal moeten afwachten, want papa en mama willen het niet weten. Net zoals bij jou en Nylan.
Iedereen vindt het allemaal geweldig en hartstikke leuk. Mama vindt het wel vervelend als mensen dan zeggen van “laten we dan maar hopen dat het een meisje is”. Mama en papa vinden dat zo’n flauwekul. Wat het ook mag worden, we zijn met allebei blij. En hoe cliché ook: Als het maar gezond is.

Mama en papa zijn dus net op tijd klaar met het verbouwen. Die extra kamer komt nu wel heel mooi uit. Nu alleen alles nog inrichten en opruimen, maar dat komt wel goed. We hebben nog even de tijd. Veel nieuwe dingen hoeven we niet te kopen, dus dat scheelt weer.

Ik weet zeker dat je er bij zult zijn als je nieuwe broertje of zusje er is. Wat zou je het allemaal weer geweldig gevonden hebben, net zoals bij Nylan. Je was toen zo blij met je broertje.
We missen je nog elke dag, kanjer. En ook al zeggen veel mensen dat het gemis wel zal slijten, geloof ik dat nog niet zo. Ik zal je altijd missen, misschien ook wel omdat we zoveel van jou terug zien in Nylan. Alleen Nylan gaat verder en wordt ouder. Jij niet, jij blijft altijd 4 jaar en 9 maanden.

We missen je kanjer, ook al schrijft mama niet zo vaak.

Dikke knuffel
Mama

 Toch nog geen broertje of zusje : 7 april  2010 

Hé Kanjer,

Niet zo’n best nieuws. Je krijgt toch nog geen broertje of zusje. Je zult net als Nylan (die hevig teleurgesteld is) nog even moeten wachten.
Volgens de gynaecoloog is het vruchtje  na een aantal weekjes gewoon gestopt met groeien. Niks aan te doen, helaas. Mama heeft er alleen wel even mee moeten lopen. Mama is dan wel uiteindelijk zelf gaan vloeien, maar het bleef toch nog zitten dus is mama 25 maart toch nog geholpen in het ziekenhuis.
Mama is toch wel een paar daagjes onder de indruk geweest van de narcose, maar het gaat allemaal weer wat beter.

Afgelopen zaterdag zijn mama en papa zelfs naar Mary Poppins de musical geweest. Oh, wat was het weer mooi hè? Heb je ook meegekeken en gelachen? Vast wel. Noortje deed het echt super! Het was dan wel net iets anders dan de film, maar toch heel erg mooi en goed gedaan.
Mama en papa hebben daarna overnacht in een hotel in scheveningen, maar goed ook want we waren bekaf. We hadden van te voren nog lekker gegeten bij de italiaan (La Galleria) op de boulevard. Het eten was weer super lekker. We hebben zelfs een goochelaar aan tafel gehad, dat was wel weer grappig.

Mama werkt ondertussen alweer een tijdje bij het bedrijf waar mama ook thuiswerk van heeft. Mama moet nog wel wat dingetjes leren, maar we komen er wel  het gaat steeds beter. Het is maar voor 9 uur in de week, maar het bevalt mama wel. Even wat anders dan thuis zitten. Mama heeft vrij wanneer Nylan ook vrij heeft dus dat is wel makkelijk. Wanneer hun op vakantie zijn dan moet mama wel wat extra werken, maar dat komt wel goed.
Nylan blijft nu dus donderdags over en dat vindt ie helemaal niet erg. Hij vindt het juist hartstikke leuk. Dus wanneer mama extra moet werken dan kan Nylan lekker overblijven.

Nylan vindt het nog steeds heel erg leuk op school. Vandaag is de schoolfotograaf geweest. We zijn benieuwd naar de foto’s . Nylan trekt altijd van die hele gekke bekken, dus we hebben niet echt normale foto’s van hem. Hopelijk nu wel.
Volgende week is er weer een sponsorloop. Helaas kan Nylan niet meedoen, want Opa Ger heeft volgende week dinsdag zijn jubileum bij de DAF. Opa werkt dan 40 jaar bij de DAF en dan krijgt ie dus een hele receptie en rondleiding en een etentje. We zijn erg benieuwd. Jammer dat je er niet bij zult zijn. Wat zou je het leuk gevonden hebben tussen de trucks.  Zou een leuk verjaardagscadeau voor je zijn geweest, niet?

Volgende week woensdagmiddag vieren we je verjaardag weer. Je wordt dan alweer 7 jaar, al een grote vent. We zijn erg benieuwd hoe jij nu zou zijn en wat jij leuk zou vinden. We missen je nog elke dag, kanjer. Heel toepasselijk…..de pc staat nu “Je naam in de sterren” van Jan Smit af te spelen…. en inderdaad: Je leeft nog elke dag….

Papa komt alweer naar huis, dus mama gaat maar eens aardappels schillen voor de frietjes. Lange gele stillekes-dag is het weer vandaag, zoals altijd. Nylan vindt het in ieder geval net zo lekker als dat jij dat altijd vond.

We missen je, kanjer!

Dikke Knuffel
Mama

Nylan  5 jaar : 15 juli  2010

Vandaag is Nylan 5 jaar geworden. Wat is het al een grote vent. Hij heeft zo uitgekeken naar zijn verjaardag. Heb je gezien hoe hard de kindjes uit zijn klas hebben gezongen voor hem? en hoe hij alle kaarsjes heeft uitgeblazen?
Zondag doen we het nog eens dunnetjes over. Dan krijgt ie ook zijn grote kado’s. Hij kan haast niet wachten.

Ongelofelijk gewoon dat Nylan al ouder is dan jij ooit bent mogen worden. We missen je nog elke dag kanjer en zeker op een dag als vandaag.

Nylan heeft vanavond ook gewoon zwemles gehad. Volgende week nog en dan is het weer vakantie. Hij zit inmiddels in badje 3. Hij doet het echt goed en hij wil er dan ook meestal niet uit als de tijd om is Smile.
Hij is net zo’n waterrat als jij altijd was. Geweldig om te zien. In de vakantie zullen we vast nog wel een paar keer gaan zwemmen met hem. Zeker op het park als we op vakantie zijn.

Ik zou willen dat je er bij kon zijn. Wat zou je het leuk vinden, waar we dit jaar naar toe gaan. Een enorm zwembad met van allerlei glijbanen, een kinderboerderij en ook een apeland. Nylan kan ook haast niet wachten tot het vakantie is. Hij heeft al een heel lijstje in zijn hoofd wat ie allemaal wil gaan doen. Aan het eind van de vakantie is ie gewoon weer aan vakantie toe, zo’n lijst heeft ie gemaakt.

We missen je, kanjer

Een hele dikke knuffel
Mama