Aardappelgratin

Aardappelgratin (bijgerecht)

Benodigdheden voor 4 personen:
1 kilo aardappelen
2 tenen knoflook
1/2 liter slagroom
1 takje tijm (of een halve eetlepel gedroogde tijm)
1 eetlepel margarine (evt. vloeibare)
100 gram geraspte kaas
zout, peper, nootmuskaat

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer een 1/2 cm.
Pel de knoflook en hak ze fijn.
Doe de aardappelen in een pan met een dikke bodem.
Voeg de slagroom, knoflook, zout, peper, nootmuskaat en tijm toe.
Kook de aardappelen in de room circa 10 minuten.
Vet een ovenvaste schaal in.
Schep de aardappelplakjes met een schuimspaan uit de slagroom en doe ze in de ovenschaal.
Verwijder het takje tijm.
Kook de slagroom nog ongeveer 3 minuten in.
Schenk de slagroom over de aardappelplakjes en bestrooi ze met de kaas.

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de schotel in ca. 20 minuten door en door warm en goudbruin worden.