Broodschotel met Appel

Broodschotel met Appel

Benodigdheden voor 4 personen:
4 sneetjes rozijnenbrood
1 appel (bijvoorbeeld Braeburn)
1 ei
250 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
1 theelepel kaneel
laag ovenschaaltje (inhoud 750 ml), ingevet

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Sneetjes rozijnenbrood twee keer schuin doorsnijden, zodat vier driehoekjes ontstaan.
Appel schillen en in dunne partjes snijden.
Driehoekjes brood en partjes appel om en om dakpansgewijs in ovenschaal leggen.

Ei loskloppen met slagroom, vanillesuiker en kaneel.
Mengsel over het brood in ovenschaaltje schenken en 5 minuten laten intrekken.

In het midden van de oven de broodschotel in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar laten worden.
(Lauw)warm serveren, eventueel met een bolletje roomijs.